Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin



Yangın kapısı nedir ve ne emeke yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini peylemek kucakin kullanılan bir bapdır.

Sosyete beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek bağırsakin tıklayın.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Üretim aşamasından yol şartnameye akla yatkın olarak hazırlanmak zorundadır, aha bu yüzden çalışacağınız Yangın Bapsı firmasının CE Belgesini, TSE Belgesini ve Kapasite raporunu istemeyi unutmayınız.

Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi şüphesiz ki baplardır. Bu baplar 360 kademe ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an arasında güvende tutmaktadır. Bunun nedeni kapıların genleşmeye şayeste halde üretilmeleridir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Makul şartlar altında şahsiyet saykaloriın bulunma ihtimaline nazaran farklı ve farklı amaçlar derunin kullanılan örgülarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar tatbik vadiında kaçış merdiveni adı ile de anılmaktadır.

Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Kırmızıışdoneş merkezi, beyaz perde, mektep, hastane kabil kombine yaşam alanlarında yangın bapsı tasarrufı eminği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel kabil binalarda da acil çıkış kapıları yangın anında kullanılır ve toplanmış tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise deprem kabil durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen Yangın Merdiveni Kapısı açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna tuzakınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Kuruluşda yangın yangın kapısı çıkması halinde yalaz ve esrar yangın bapsı sayesinde özelliklerine bağlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık Yangın Merdiveni Kapısı sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın en cafcaflı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, sima tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör şeşnda tutulması yaşamsal örutubet taşımaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *